Keitä me olemme

Ensimmäiset askeleet

cropped-B-A-Logo-Balk.jpgBio-Actors perusti, kolme ÅA;sta valmistunutta, opiskelijakaveria. Bio-Actorsin päämäärä oli, normaalin "leipätyön ohella" tehdä pientä voittoa tekemällä tutkimus- ja kehitystyötä luonnossa hajoavien bio-muovien kanssa. Nämä tuotteet oli tarkoitettu mm Suomen pakkausteollisuudelle.
Perustamisasiakirja allekirjoitettiin 20.09.1996 ja PRH rekisteröi yrityksen PRS 02.10.1996.

Ensimmäiset seitsemän vuotta Bio-Actors vietti suhteellisen hiljaista ja vetäytynyttä elämää. Pääomistaja työskenteli ulkomailla kehitellen samalla sosiaalista verkostoa alueella kompostoitavat muovit. 2003 ja 2004 alettiin miettiä Bio-Actorsin aktivoimista. Tämä kautta alettiin neuvotella Hollantilaisen yrityksen kanssa siitä että suoritettaisiin osan heidän tuotekehitystyöstä täällä Suomessa. Samanaikaisesti valmisteltiin tänne siirtoa hakemalla starttirahaa ja käymällä neuvotteluja juuri perustetun Turun Biolaakso Oy;n kanssa saadaksemme tiloja. Starttiraha myönnettiin ja vuokrasopimus Turun Biolaakson kanssa allekitjoitettiin 23.01.2004 ja muuttopäivä olisi 01.02.2004. Vuokralle otettiin kolme konttorihuonetta ja yksi laboratorio samalla laajennettiin omistajapohjaa ja muutettiin vanhoja omistussuhteita.

Bio-Actors aloitti yhteistyön mm Hycail BV;n ja Kiilto Oyj;n kanssa. Tässä yhteydessä haettiin ja saatiin TEKES tukea "Hot melt glue";n kehittämiseksi. Bio-Actors;in yhteistyökumppani Hycail BV;n suomen tytäryhtiö aloitti yhteistyön eri, Euroopassa toimivien, yrityksien kanssa jotka oli mukana suuressa EU;n rahoittamassa kompostoitava muovi projektissa. Hycail BV;n suomalaisella tytäryhtiöllä oli myös kaksi omaa TEKES-projektia missä oli määrä kehittää kompostoitavia muoveja mitkä Bio-Actors;in oli tarkoitus myydä.
Vaikka nämä projektit, raaka-aineiden kehittäminen, olivat menestyksekkäitä jäi raakaineen valmistus teollisessa mittakaavassa kannattamattomaksi. Tähän löytyy useampi syy, missä suomen valtion passiivisuus koskien lainsäädäntöä ja vihreä ajattelu kompostoitavan muovin suhteen on yksi.

Bio-Actors alkoi hakea uusia toimialoja missä toima kun samalla toisia omistajia ostettiin pois ja omistussuhteet muuttui taas. Suurin osa Bio-Actorsin vapaista varoista oli kiinni pörssi-osakkeissa. Osakemarkkinat voivat, toisinaan, olla julma ystävä ja kun vaadittava knowhow ei yhtiöstä löytynyt niin Bio-Actors menetti suuren osan vapaista varoistaan.

Toimintaalue selkeytyy

22.12.2009 Bio-Actorsin nykyinen omistaja lunasti muiden osakkaiden osakkeet ja on tätä nykyä yksin yrityksen omistajana. Bio-Actors oli jo silloin myynyt pois suurimman osan tuotekehitystoiminnastaan. Kirjanpidosta ja taloushallinnosta, mikä oli alkanut 17.05.2004 pienenä osana toimintaa, kehittyi yrityksen uusi päätuote. Osa yrityksistä jonka kirjanpitoa hoidettiin oli, ja on edelleen, kansainvälisten yritysten suomalaisia tytäryrityksiä.

01.10.2010 Bio-Actors osti JTV-kiinteistö- ja tilitoimisto Oy;n kirjanpitotoiminto Kuhmoisissa. Kuhmoisten toiminta siirtyi Kuhmoisten Tilitoimisto aputoiminimen alle.

01.11.2011 Bio-Actors osti kaksi liikehuoneistoa kiinteistöyhtiössä missä Kuhmoisten Tilitoimisto toimii. Bio-Actors laajensi tällä ostolla toimintansa myös vuokraustoimintaan. Bio-Actorsilla on kaksi hyvää vuokralaista kolmas on parhaillaan hakusessa.

 

Kiinnostuitko?