Yrityksen perustaminen

Bokföring PappershögYritykset ja yhteisöt perustetaan pääsääntöisesti kirjallisilla sopimuksilla. Alkuun on hyvä selvittää minkä muotoisen yrityksen haluaa perustaa.

Normaalia, voittoa tavoittelevia yrityksiä, voi katsoa että voi valita seuraavista; yksityinen elinkeinonharjoittaja (T;mi), avoin yhtiö (AY), kommandiittiyhtiö (KY), osuuskunta (OSK) ja osakeyhtiö (OY). 

Perustamiseen tarvitaan, riippuen perustettavasta yhtiömuodosta; perustamissopimus, yhtiöjärjestys, henkilötietolomake, yhtiösopimus sekä Patentti- ja Rekisterihallituksen perustamispaketti kyseiselle yritysmuodolle. Mukaan täytyy myös liittää kuitti käsittelymaksun suorittamisesta. Perustamisesta ilmoitetaan Patentti- ja rekisterihallituksen pitämään kaupparekisteriin, rastittamalla oikeat kohdat tulee samalla ilmoituksella hoidettua ilmoitukset ALV-rekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin verohallintoon.

Näillä säännöillä ja säädöksillä yritetään turvata yritysten ja yhteisöjen toimintaedellytysten. Näin ollen säännöksissä tulee ottaa huomioon vähemmistöosakkaiden ja velkojien asema sekä pyrkiä tekemään säännöksistä joustavia jotta yrityksien toiminta sujuisi mahdollisimman tehokkaasti.

Bio-Actors on täyden palvelun tilitoimisto ja kauttamme saat monipuoliset taloushallinnon palvelut ja myös konsultointia uuden yrityksen perustamisesta. Toimintalueemme on Turku. Ota yhteyttä - katsotaan yhdessä miten lähdetään liikenteeseen!

 

Kiinnostuitko?